Sivilce Lekeleri

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce İzleri



Sivilce lekeleri de denilen sivilce izleri, iki farklı tiptedir bunlar maküler tip ve skar tip olarak adlandırılır. 


Maküler Tip Sivilce İzi: Bizim de yazımızın konusunu oluşturan bu izler leke şeklindedir, bu tip izler hem kısa sürede hem de çabuk iyileşen izlerdir.

Skar Tip Sivilce İzi: Ciltte çökme ve kabarma gibi duran iyileştirilmesi daha uzun zaman ve çaba gereken izlerdir. 


Özellikle ergenlikle başlayan bazen ileri yaşlarda da geçmeyen sivilceler, daha çok ciltten sebum denilen yağlı bir maddenin üretilmesiyle başlar bu sebum denen madde içerisinde üreyen bakteriler ciltte çıkıntılı bir hal alır ve bizler buna sivilce deriz. Gerek sıkma, gerekse kendiliğinden sonra sivilceler yerlerini çeşitli izlere bırakırlar. Eğer ciltte derin çöküntüler yoksa sivilce lekesi denen cilt lekesi türü oluşur.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer



Aslında, her türlü sivilce izi giderilebilir bir problemdir. Sivilce lekeleri nasıl geçer diye çok fazla soru sorulduğu için bu yazıyı yazıyorum. Sonuçta sivilce lekesi de cilt lekeleri içinde sayılan bir bölüm. Bu leke ve izleri geçirmek için en kestirme çözüm, cildin belli oranlarda soyularak yenilenmesidir. Genelde sivilceler hala aktifse yani sivilceler çıkıyorsa yapılacak bakım farklı, sivilceler sönmüşse ve geriye sadece izleri kalmışsa yapılacak bakım farklıdır. 

İnternette sıkça sivilce izlerine çözüm adı altında bir sürü ipe sapa gelmez yazı dolu, ayrıca sivilce lekelerine kesin çözüm vaadiyle kremler ve yağlar satılmaya çalışıyor. Baştan uyarayım, bu leke ve izler öyle kremle yağla vb. çözülmez. hele şu atı alın kaynatın, bu yağı ekleyin, şununla maske yapın gibi şarlatan yöntemler ve kadın bloglarında kızlar sivilce izleri mucize çözüm gibi saçma sapan çoğu zaman yönlendirici şeyleri dikkate almayın. Ya da alın siz bilirsiniz, zaten sonunda çözüm bulamayıp yeniden araştırma yaparken bu blogda bu yazıyı okuyorsanız ne yaptıysanız çözemediğiniz lekeler var demektir.

Sivilce Lekeleri İçin Krem


Çeşitli kremler var bir çoğu ciddi fiyatlara satılıyor, sivilce izi giderici krem olarak karşınıza yüzlerce krem çıkınca kafanız karışıyor, peşin peşin söyleyeyim büyük çoğunluğu işe yaramaz. Özellikle son zamanın modası bitkisel kremlerden uzak durun. Ayrıca sivilce lekeleri için genelde acnelyse, tretin gibi retinoik asit içeren kremlerle, expigment gibi hidrokinon içeren ilaçların kullanımı bir hayli yaygın. Yapmayın ne olur bilip bilmeden bu tarz maddeler kullanmayın, kafanıza göre sürdüğünüz bu kremler ilk etaplarda size fayda sağlasa da daha sonra devasa cilt lekeleri olarak size dönerler. Bu kremlerin amacı cilt soymaktır ve cilt belirli periyotlarla kontrollü soyulmazsa lekelenir. Siz sabah akşam bu kremleri sürüp ilk bir hafta izler geçiyor diye sevinirken sonrasında o izlerin nasıl daha fazla büyüdüğünü görürsünüz. bakın forum siteleri bu dertten muzdarip insanlarla dolu.

Sivilce Lekeleri İçin Maske


Gene internette sivilce izleri için maske tarifleri dolu. Büyük çoğunluğunuz bunun için kil vb. kullanıyor, hazır maskeler falan alıyor, ama kil tam bir bakteri yuvası ve cildinizin dengesini bozabilecek bir madde, bu yüzden bunların da bilinçsiz kullanımından uzak durun. Sonra cildim yağlandı, cildimde kızarıklıklar oluştu gibi şeylerle karşılaşırsınız. Bu kadar detaylı anlatmamın nedeni bu tarz sorunlarla uğraşanların büyük çoğunluğu genç yaşta insanlar ve duydukları her şeyi yapabilme cesaretine sahip olmaları.

Sivilce Lekelerine Çözüm


Şimdi bu kadar anlattıktan sonra doğru bir bakım için yapmanız gerekenleri aktaracağım. Bu noktada konuyu ikiye ayırmak gerekiyor, hala sivilceleriniz varsa ve lekeleri gidermek istiyorsanız başka bir bakım yapmalısınız, eğer sivilceler aktif değilse başka bir bakım. Birde yüzdeki sivilceler ile vücudun diğer bölgelerindeki sivilcelerin bakımları ayrı olmalı, çünkü yüz bölgesi derisi çok daha hassas.

Yüzdeki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer


Yüzünüzde çıkan sivilceler aktifse yapmanız gereken bakım hem sivilceleri öldürücü hem de cildin soyularak lekelerin geçmesini sağlayıcı bir bakım olmalı. İlk olarak aktif sivilce durumlarında yapılacak bakımı yazıyorum.

Malzemeler

200 ml kolonya (salisilik asiti çözmek için)
20 ml %40 laktik asit (sivilce öldürür, cildi soyar)
10 gr salisilik asit (hem sivilceleri öldürür hem lekelere iyi gelir)
10 gr b3 vitamini (sivilceleri öldürür, yağlanmayı azaltır ve lekelere iyi gelir)
10 ml çay ağacı yağı (sivilceleri öldürür)
10 ml biosulphur (biyolojik kükürt, hem sivilceleri öldürür)
20 gr çinko oksit (sivilceleri öldürür, lekelere iyi gelir)

Büyükçe bir şişeye kolonyayı ilave edip içerisine salisilik asiti doldurun, iyice çalkalayın, salisilik asit çözülecektir. sonrasında içerisine laktik asit, çay ağacı yağı ve b3 vitaminlerini ilave edin iyice çalkalayın, b3 vitamini de çözülecektir. ardına biyosülfür ve çinko oksiti ilave ettiğinizde karışımınız hazır demektir. Bu karışımda çinko oksit dibe çöker, her kullanımda çalkalayarak kullanın. Hazırladığınız karışımı iki günde bir sadece akşamları çalkaladıktan sonra cildinize sürün 5 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayın.

Yukarıdaki malzemeleri çeşitli sivilce ilaçları ve kremlerinde adını gördüğünüz şeylerdir. Hepsi bir çok bilimsel makalede incelenmiş maddeler. Kullanımdan iki hafta sonra aktif sivilceler azaldığı gibi sivilce izleri de azalacaktır. İkinci haftanın sonunda hazırladığınız karışımı haftada bir kullanmanız yeter. Bu arada bu karışımı yaz aylarında kullanıyorsanız cildinizi güneşe karşı koruyunuz. Cildinizde sivilce çıkması durduğunda ve izler hala devam ediyorsa ufak bir soyma işlemi ile izlerden kurtulacaksınız merak etmeyin.

Cildinizde sivilce çıkmıyor ve sivilce lekeleriniz varsa, lekelerin üzerine ekim ayından sonra %15 tca kimyasal peeling sürerseniz, o kısmı soyarsınız. Soyulma sonrası cilt hızla kendisini yeniler, uygulama ayda bir yapılır, işlemi 3-4 ay tekrarlarsanız sonrasında lekelerden eser kalmaz. ama oranı düşük tutup, sadece lekelerin üzerine sürün ve cildinizde 1 dakikadan fazla beklemeyin. Böylece riski azaltıp bir kaç fazla uygulama yapsanız bile o sivilce lekelerinden kurtulmuş olursunuz.

Sırttaki ve Koldaki Sivilce Lekelerini Geçirmek


Şimdi sırt, kol ve bacak gibi bölgelerde deri daha kalındır, yüzümüzdeki hassasiyeti de düşünerek oraya sert işlemler yapamıyoruz. Ama bu bölgelerde oranları biraz daha arttırabiliriz. İlk olarak sırtta ve kolda aktif sivilce durumlarında yapılacak bakımı yazıyorum.

Malzemeler

100 ml kolonya (salisilik asiti çözmek için)
20 ml %40 laktik asit (sivilce öldürür, cildi soyar)
10 gr salisilik asit (hem sivilceleri öldürür hem lekelere iyi gelir)
10 gr b3 vitamini (sivilceleri öldürür, yağlanmayı azaltır ve lekelere iyi gelir)
10 ml çay ağacı yağı (sivilceleri öldürür)
10 ml biosulphur (biyolojik kükürt, hem sivilceleri öldürür)
20 gr çinko oksit (sivilceleri öldürür, lekelere iyi gelir)

Büyükçe bir şişeye kolonyayı ilave edip içerisine salisilik asiti doldurun, iyice çalkalayın, salisilik asit çözülecektir. sonrasında içerisine laktik asit, çay ağacı yağı ve b3 vitaminlerini ilave edin iyice çalkalayın, b3 vitamini de çözülecektir. ardına biyosülfür ve çinko oksiti ilave ettiğinizde karışımınız hazır demektir. Karışımı her kullanımda çalkalayarak kullanın. Hazırladığınız karışımı iki günde bir sadece akşamları, çalkaladıktan sonra sırt veya kollarınıza sürün 5 dakika bekledikten sonra karışımı sürdüğünüz bölgeleri yıkayın.

Eğer aktif sivilce yoksa, sırtınızdaki ve kollarınızdaki sivilce izleri için %30 civarı tca asitle soyma yapabilirsiniz. Ayrıca göğüs bölgesine biraz daha temkinli olun %20 tca o bölgeye yeterlidir. 

Konu hakkında yazacaklarım şimdilik bu kadar. Siz de sorularınızı ve görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden iletin lütfen. Yazıyı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim, hem daha fazla insan okur böylece.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilce Lekeleri
4/ 5
Oleh

2 yorum

yorum
avatar
Adsız
6 Ekim 2016 15:53

bu hazırlanan karışımın saklama koşulu nedir ? siyah cam şişe vs. zorunluluğu varmıdır ?

Cevapla
avatar
7 Aralık 2016 00:03

Evet burda diğer sitelerde olduğu gibi bir tarif daha.

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş