Bloğumda Bugüne Kadar Yazdıklarım

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş


Cilt Lekesi


Cilt lekeleri olarak adlandırılan cilt üzerindeki görünüm, deri üzerindeki melanin pigmentinin aşırı veya az salgılanması sonucu deri üzerinde açığa çıkan açık veya koyu renkli ton farklarıdır. Genelde hiper pigmentasyon adı verilen aşırı koyulaşma cilt lekeleri olarak adlandırılır. Güneş, beslenme, doğum, hormonal değişimler, aşırı ısı, bazı kozmetik ürünler ve kimyasallar yüzünden cilt lekesi görülebilir.

Cilt Lekesi Çeşitleri




Cilt lekeleri çok farklı çeşitlerde kendisini göstermektedir bu yazıda size cilt lekesi çeşitlerini açıklamaya çalışacağım.Ciltteki lekenin türünü ve cinsini bilmek oldukça önemlidir. çünkü gerekli bakım ve tadavi buna göre yapılmaktadır.

Cilt Lekeleri Nedenleri


Cilt lekeleri özellikle görünüm estetiğine düşkün insanlar tarafından istenmeyen deri üstündeki pigment bozukluğu durumudur. İnsanların bu lekeleri istememesinden dolayı bir çok kozmetik ürün ve tedavi seçeneği olan bir durum olan cilt lekeleri, kozmetik etkileri ve kötü görünüm dışında bir sakıncası olmayan türler ile ciddi hastalıklara neden olan geniş alanı kaplayan benler gibi hastalıklar olarak da ortaya çıkar. Ama insanların çoğundaki cilt lekeleri güneş lekesi, sivilce lekesi, çil ve ufak pigment bozuklukları gibi durumlardır.

Lekeler cilde rengini veren melanin isimli pigmentin derinin belirli bölgelerinde cilt altında aşırı artması ile ortaya çıkar.

Cilt Lekelerine Doğal Çözümler




Özellikle kadınların oldukça takıntılı oldukları bir konudur cilt lekeleri, cildinizde oluşan lekelenmeler için bitkisel çözüm gibi şeyleri aradığınızı kulaktan dolma bilgilerle duyduklarınızı uyguladığınızı üzülerek okuyorum. Cilt lekesi için bitkisel çözüm olarak anlatılan ot çer çöp ve yağın bir faydası olmaz. Özellikle cilt lekeleri için limon sürerseniz lekelenmeleri azaltmak şöyle dursun lekeleri arttırırsınız. Peki cilt lekelerine bitkisel çözüm nasıl olur. İşte bu yazı bunları içeriyor.

Cilt Lekelerine Karşı Bitkisel Yağlar


Cilt lekeleri birçok insanda görüle bilen bir problemdir. Cilt lekelerinin oluşmasında birçok etken söz konusudur. Cilt yapısı gereği dış koşullara karşı koyamaz ve lekelenmeye başlar. Cilt lekeleri nedenleri bilindiğinde tedavisi ve korunması mümkün bir durumdur.

Cilt lekeleri doğumsal olmadığı sürece tedavi edilebilir. Güneşe maruz kalmış bir cilt, alerjiler, doğum ve sivilce oluşumu kişilerde cilt lekesi oluşumuna neden olabilir.

Ciltteki sivilce izleri, doğum lekeleri, çiller ve güneş lekeleri küçük boyutlu ama kişinin görselliğini bozan lekelerdir. Bunların doğal yollarla tedavisi mümkündür.

KOJİK ASİT



Kojik asit, ilk olarak 1989 tarihinde Japonya'da basit mantarlardan elde edilen bir aktif ajandır. Mantarın yanında Kojik asit, pirinç fermantasyonu yoluyla da elde edilebilmektedir. Kojik asit kozmetik ve kozmesötik ürünlerde sıkça kullanılmaktadır ve ana kullanım alanı ciltte oksidasyon yoluyla ortaya çıkan lekeler, homojen olmayan cilt yapısı ve özellikle güneş lekeleridir. Ciltte renk açıcı özelliği olan (whitening) oldukça güçlü bir aktif ajan olduğu söylenebilir. Melanin ve pigmentler üzerinde etkilidir.


ASKORBİK ASİT


Askorbik asit - C vitamini; suda eriyebilen ve birçok görevi olan vitamindir. C vitamini insanlar kendileri üretemedikleri için dışarıdan almak zorundadır. C vitamini vücut içerisinde depolanmaz, fazlası vücuttan atılır.
Suda eriyen bir vitamin olan C vitaminiçok kolay harap olan bir vitamindir. Isı, ışık, oksijen, alkali ortam, demir, bakır gibi metallerle temas etmesi harabiyeti hızlandırır. C vitamini bu özelliğinden dolayı her öğünde taze olarak, yani bekletilmeden vücuda alınması gereken önemli bir vitamindir.

Cilt Lekelerine C Vitamini



Cilt lekesi oluşan ciltlerde C vitamini harikalar yaratıyor. Ancak peşin bir uyarı c vitaminini sadece akşamları kullanın. C vitamininin insan vücudundaki faydaları anlatılmakla bitmez. Bunlardan en önemlisi de cilt tedavisinde ve ciltteki leke tedavisindeki C vitamininin başarısıdır. Cilt lekelerinde, C vitamininin renk açıcı özelliği olduğu gibi diğer yandan da cildi yenileme ve besleme özelliği de vardır. Cildin yeniden oluşmasını, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar.

KİMYASAL PEELİNG NEDİR


Kimyasal “peeling”, bir veya birkaç kimyasal ajanın deriye uygulanması ile deride çeşitli derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. Kimyasal “peeling”te amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve rejenerasyon sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak çeşitli lezyonların tedavisini sağlamaktır.

Cilt Lekelerine Kimyasal Peeling


Cilt lekeleri insanları tedirgin eden, dış görünüşü etkilediği için insanları mutsuz eden bir kavramdır. Cilt lekesi denilince akla hemen güneş lekeleri gelse de aslında çeşitli nedenlerden ötürü oluşan lekeli görüntüler, sivilce izleri, ameliyat izleri aslında ciltteki lekelere örnek verilebilir. Cilt lekelerini çözmek için en sık tercih edilen en etkili metod hiç şüphesiz ki kimyasal peeling metodudur.

Cilt Lekeleri İçin En Etkili Yöntem


Cildimizde oluşan lekelerin nedenlerini daha önceki yazılarda yazmıştım. Bu lekeleri azaltmanın en etkili yöntemi kimyasal peeling. Zatan bunu bilen güzellik salonları kimyasal peeling uygulamaları yapıyorlar. Ancak uygulamalar çok pahalı, özellikle dar gelirli insanlar bu uygulamaları yaptıramıyor. Gerçi işi gelirle ölçmek de yanlış kadın ve güzellik dediğiniz zaman akan sular duruyor, en yoksul insanlar bile astronomik rakamları buluyorlar. Zatan kimyasal peeling gibi uygulamaların bu kadar pahalı olması veya kimyasal peeling asitleri (glikolik asit, laktik asit) içeren kozmetik ürünler sırf bu yüzden pahalıya satılıyor.

Evde Kimyasal Peeling Yaparak Cilt Lekelerini Yok Edin

Kimyasal Peeling


Kimyasal peeling uzun zamandır kullanılan bir cilt yenileme metodudur. Bu yöntemle cildin soyulması amaçlanır. Cilt lekesi gidermede en etkili yöntem kimyasal peeling yöntemidir. Güzellik merkezlerinde oldukça yüksek fiyatlara yapılan bu yöntemi evde kendiniz yapabilirsiniz. Kimyasal peeling yaptıktan sonra cildinizdeki ışıldama ve parlaklık vazgeçilmeziniz olacak. Bebek gibi bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu konuyla ilgili olarak kadincadunya.org sitesinden bir yazı paylaşıyorum sizlerle iyi okumalar.

Cilt Lekesi Kimyasal Peeling

 

Cilt lekelerinin çözümü için en etkili ve güvenli yöntemi olan kimyasal peeling yöntemini anlatan bir yazı alıntıladım. bu yazının size faydalı olmasını umuyor iyi okumalar diliyorum. Yazı kimyasal peeling asitlerinden olan TCA nın uygulanmasını ve kullanımını anlatıyor.


Ciltteki Yanık Lekeleri

 Bu yazımda size cilt lekesi türlerinden olan cilt yanıklarının nasıl giderileceği kimyasal peeling ile ciltteki yanık lekesi tedavisi hakkında bilgiler, TCA kullanımı ile ciltteki yanık izi ve lekesinin tedavisi nasıl yapılır konularındaki yazıya iyi okumalar.

Leke Tedavisi

Leke, kişinin cilt kalitesini azalttığı, güzelliğine gölge düşürdüğü ve dış görünüm estetiğini olumsuz etkilerinden dolayı tedavilerinde her geçen gün yeniliklerin denendiği bir konu olmuştur.


Leke Nasıl Oluşur


Leke, normalde cilt rengini veren melanin isimli pigmentin vücudun belirli bölgelerinde cilt altında düzensiz kümelenmesi ile meydana gelir.

Cilt Lekesi Nasıl Yokedilir

Gelişen teknoloji kadınların imdadına yetişiyor. Lazer ya da kimyasal peeling sayesinde güneş lekeleri, çiller ve akne izleri, yanık ve doğum lekeleri, gebelikte oluşan lekeler silinebiliyor.


Ciltte leke neden olur

 

Lekeler, ciltteki melanosit hücrelerinin salgıladığı melanin pigmentinin ciltte birikmesi sonucu oluşur. Genetik yapı, güneşe maruz kalma süresi, kullanılan kimyasal maddeler, hormonal tabletler ve doğumsal faktörler leke oluşumunda etkilidir.

Cilt Lekeleri İçin Maske


İnsanlar cilt lekelerinden pek hoşlanmıyorlar hele de bu lekeler yüz bölgesinde ise bazı kadınlar için bu lekeler kabus halini alıyor. Yüzdeki lekeler genelde güneş ışınları veya bazı maddelerle temastan kaynaklı oluşabildiği gibi doğum kökenli vb. de olabiliyor. Ciltte oluşan bu lekelerin çok büyük kısmı melazmada aşırı pigment üretimidir. 

Kadınlar bu lekelerle savaşmak, onları gidermek adına olur olmaz bir sürü şeyi deniyorlar, hemen hemen her ay bir leke kremi lekeleri tamamen gidermek vaadiyle piyasaya sunuluyor ancak çözüm yok insanlar verdikleri paralarla kalıyorlar. Lekeler konusuna bitkici tayfa da el atmış durumda, suna dumankaya, ibrahim saraçoğlu, ahmet maranki gibi bir sürü insan ciltteki lekeleri geçirecek mucizevi otlardan bahsediyorlar ancak bunları kullanıp da sonuç alabilen bir insan henüz görülmedi.

Sivilce Lekeleri



Sivilce lekeleri de denilen sivilce izleri, iki farklı tiptedir bunlar maküler tip ve skar tip olarak adlandırılır. 


Maküler Tip Sivilce İzi: Bizim de yazımızın konusunu oluşturan bu izler leke şeklindedir, bu tip izler hem kısa sürede hem de çabuk iyileşen izlerdir.

Skar Tip Sivilce İzi: Ciltte çökme ve kabarma gibi duran iyileştirilmesi daha uzun zaman ve çaba gereken izlerdir. 



Özellikle ergenlikle başlayan bazen ileri yaşlarda da geçmeyen sivilceler, daha çok ciltten sebum denilen yağlı bir maddenin üretilmesiyle başlar bu sebum denen madde içerisinde üreyen bakteriler ciltte çıkıntılı bir hal alır ve bizler buna sivilce deriz. Gerek sıkma, gerekse kendiliğinden sonra sivilceler yerlerini çeşitli izlere bırakırlar. Eğer ciltte derin çöküntüler yoksa sivilce lekesi denen cilt lekesi türü oluşur.



Yüzdeki Lekeler


Cildimizin en büyük organımız olduğunu hepimiz biliriz. İnsan cildi dıraşrıdan gelen darbe ve diğer fiziksel reaksiyonlara karşı insanı koruma görevi gösteriyor. Derimiz en üstte, epidermis, onun altında dermis, ve en altta yağ dokunun olduğu subcutis isimli üç tabakadan oluşur. Genelde dışarıdan gelen etkiler veya hücrelerdeki bozukluklar yüzünden derimizde lekeler oluşur. Daha önceki yazımda cilt lekesi çeşitleri hakkında oldukça uzun bilgiler vermiştim.

Cildimize rengini melanin isimli pigmentler verir ve bu pigmentleri belirleyen genlerimiz vardır. Yani bir siyahi ile beyaz'ın veya diğer ırklardaki ten rengini belirleyen ana etmen melanini belirleyen genlerdir. Melanin cildimizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.

Güneş Lekeleri

Ciltteki Güneş Lekeleri


Cildimiz özellikle güneşe maruz kaldıkça veya başka şiddetli ışıklardan dolayı lekeler oluşturabilir. Güneş lekeleri bir çok insan için oldukça can sıkıcı olabiliyor, bu yazıda size güneş lekelerinin tedavisi, lazerle güneş lekesi tedavisi ve güneş lekelerine kesin çözüm gibi başlıkları inceleyeceğim. Yazı biraz uzun ancak güneş lekelerinden kurtulmanız için gerekli bilgilerin hepsi en ince detayına kadar anlatıldı. Lütfen sabırlı olun ve bütün yazıyı okuyun. Güneşteki UVA ve UVB ışınları güneş lekelerine yol açar. Bir çok kadın güneşten koruyucu kremler kullanmasına rağmen gene de  ciltlerindeki lekelere şaşırır. Ancak çok da şaşırmamak lazım, çünkü size güneş kremleri sizi tam olarak korumaz desem oldukça şaşırırsınız. Oysa gerçek şu güneş kremi olarak bir çok spf li yani koruyucu faktörlü ürünler içinde en iyi korunmak için en yüksek faktörlü kremi tercih edersiniz. Oysa  ki güneş kremlerinin SPF'si yani koruma faktörü cildin korunma gücünü değil korunma süresini belirler. Yani 30 faktörlük bir krem sizi 3 saat koruyorsa 50 faktörlük bir  krem sizi 5 saat korur. 




Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Bloğumda Bugüne Kadar Yazdıklarım
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş