Cilt Lekelerine Karşı Bitkisel Yağlar

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar


Cilt lekeleri birçok insanda görüle bilen bir problemdir. Cilt lekelerinin oluşmasında birçok etken söz konusudur. Cilt yapısı gereği dış koşullara karşı koyamaz ve lekelenmeye başlar. Cilt lekeleri nedenleri bilindiğinde tedavisi ve korunması mümkün bir durumdur.

Cilt lekeleri doğumsal olmadığı sürece tedavi edilebilir. Güneşe maruz kalmış bir cilt, alerjiler, doğum ve sivilce oluşumu kişilerde cilt lekesi oluşumuna neden olabilir.

Ciltteki sivilce izleri, doğum lekeleri, çiller ve güneş lekeleri küçük boyutlu ama kişinin görselliğini bozan lekelerdir. Bunların doğal yollarla tedavisi mümkündür.

Cilt Lekeleri Nasıl Önlenir

Cildinizi soğuk su ile yıkayarak uyandırın. Soğuk su damarları daraltacağı için geceden kalma cilt lekesinden arındıracaktır.

Çok fazla güneşe maruz kalmamaya özen gösterin. Her mevsimde mutlaka yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanın. Özellikle yüzünüzü güneşten koruyun.

Cildinizi temiz tutun, sivilcelerinizi sıkmayın. Sıktığınız sivilceler cildinizde leke oluşumuna neden olur.

Cilt Lekelerine Bitkisel Yağlar



C vitamini kan dolaşımını hızlandırdığı ve kolajen üretimini harekete geçirdiği için yüz lekeleri tedavisinde tercih edeceğiniz seçenekler arasında yer almaktadır. Askorbik asit cilt lekelerinin azalmasında oldukça etkilidir.

Meyve asitleri alfa hidroksit asitler cilt hücrelerini yenilemesini sağlayarak daha yumuşak ve saf bir tene sahip olmanızı sağlar.

Pirinç kepeği yağı, bergamut yağı, nar çekirdeği yağı, gül yağı ve jojoba yağı cilde faydalı asitler içerdiğinden günlük düzenli uygulamalarınızda cilt lekelerini azaltır.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Lekelerine Karşı Bitkisel Yağlar
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş