Cilt Lekelerine Doğal Çözümler

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Cilt Lekelerine Bitkisel Çözüm




Özellikle kadınların oldukça takıntılı oldukları bir konudur cilt lekeleri, cildinizde oluşan lekelenmeler için bitkisel çözüm gibi şeyleri aradığınızı kulaktan dolma bilgilerle duyduklarınızı uyguladığınızı üzülerek okuyorum. Cilt lekesi için bitkisel çözüm olarak anlatılan ot çer çöp ve yağın bir faydası olmaz. Özellikle cilt lekeleri için limon sürerseniz lekelenmeleri azaltmak şöyle dursun lekeleri arttırırsınız. Peki cilt lekelerine bitkisel çözüm nasıl olur. İşte bu yazı bunları içeriyor.

Leke, cilt rengini sağlayan melanin isimli pigmentin derinin belirli bölgelerinde cilt altında düzensiz olarak artması ve toplanması ile oluşur. Güneş ışınları, rahatsızlıklar, hamilelik, yaş ilerlemesi, ilaç kullanımı gibi nedenlerle ciltte lekeler oluşur.

Cilt Lekeleri İçin Pirinç Maskesi


Pirinç, bol miktarda PABA “para aminobenzoik asit” içerir ve cildin güneşten korunmasını sağlar. Bu enzim besin maddeleri yoluyla alındığında C vitamini seviyenizi artırır. Pirinç cilde çok iyi gelen cilt lekelerini hafifleten kojik asit içerir.

Pirinç aynı zamanda diğer 2 güneş koruyucu madde içerir: ferulik asit ve allantoin. Ferulik asit antioksidan bir maddedir. Bilim adamları ferulik asitin C ve E vitaminine eklendiğinde güneş koruma kapasitesinin 2 kat arttığını ortaya çıkarmıştır. Allantoin ise anti-enflamatuar özelliğe sahiptir. Allantoin güneş yanıklarını azaltır ve cildin onarılmasına yardımcı olur.

1 tatlı kaşığı pirinç unu ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. İçerisine yarım çay kaşığı c vitamini ve gene yarım çay kaşığı b3 vitamini niyasin ekleyin. Lekeli olan bölgeye sürün. 20 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın.

Bu maskeyi sadece geceleri uygulayın. Sürekli uyguladığınız bu maskeyle cilt lekeleriniz oldukça azalacaktır.
 

Cilt Lekeleri İçin Maske


1 yemek kaşığı pirinç kepeği yağı

1 yemek kaşığı yoğurt

1/2 yani yarım çay kaşığı c vitamini

Bütün malzemeleri iyice karıştırıp lekeli olan bölgeye uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Hafif nemli cildinize nice bir tabaka halinde bir kaç damla nar çekirdeği yağı ile nemlendirin.

Nar Çekirdeği Yağı, cildin yaşlanmasını yavaşlatır, onarır ve yatıştırır. Cilde (yüz de dahil) sürerek masaj yapılır. Cildi korur, nemlendirir, kırışık olan bölgelere (göz çevresi dahil) sürülür. Kırışıklıkları giderici etki gösterir. Nar çekirdeğinde bulunan puinik asit, cilt lekelerini azaltmada çok etkilidir.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Lekelerine Doğal Çözümler
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş