Cilt Lekesi Kimyasal Peeling

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

 

Cilt lekelerinin çözümü için en etkili ve güvenli yöntemi olan kimyasal peeling yöntemini anlatan bir yazı alıntıladım. bu yazının size faydalı olmasını umuyor iyi okumalar diliyorum. Yazı kimyasal peeling asitlerinden olan TCA nın uygulanmasını ve kullanımını anlatıyor.

Cilt Lekelerinde Kimyasal Peeling ne işe Yarar

Deriyi canlandırmak, gençleştirmek, sivilce ve izlerini, ciltte istenmeyen lekeleri gidermek, görünüşünü iyileştirmek için deriye bazı solüsyonların uygulamasına Kimyasal peeling adı verilmektedir. Kimyasal Peeling uygulaması cildin yıpranmış, tazeliğini ve parlaklığını kaybetmiş üst tabakasının, uygulanan asiteler vasıtası ile soyulmasını ve dökülmesini sağlayarak ve derinin daha alt tabakalarında yeniden bir yapılanma sürecini başlatıp; kollajen sentezlenmesini uyararak daha genç ve sağlıklı homojen bir derinin ortaya çıkmasını sağlar.


Anestezi gerektirmeden uygulanabilen soyucu gücü en fazla olan, dolayısı ile leke gidermedeki en etkin madde TCA dır.(trichloroacetic acid) TCA asiti denilen özel bir asitdir. Leke tedavisinde kişisel olarak ilk tercih edilen asit türüdür. Yüz boyun veya dekoltede var olan lekelerinize bakarken daha anlaşılır olması açısından lekenizin genişliği değilde derinliğinin önemli olduğu belirtmek isterim. Sizin gördüğünüz küçük bir leke aslında çok daha derin yada büyük olarak gözlediğiniz leke çok daha yüzeysel olabilir.


Kimyasal Peelingler Deri Lekelerini Nasıl Tedavi Eder

 

Deri altında bir yanık hissi oluşturarak, sadece deri altındaki dermis ve hypodermis adı verilen derialtı tabakalarında, tedavi mekanizmalarını harekete geçirmek için bir uyarıcı etkisi oluşturan bu kimyasal peelingler. Bu uyaranla deri altında onarım mekanizması tetiklenir ve deriyi daha genç ve diri tutan kollojen ve elastik liflerin yapımı tetiklenir. Böylece ciltte bir dirileşme ve gençleşme; üst derinin hafif soyulmalasıyla da daha homojen, pürüzsüz, canlı parlak bir cilt oluşur. Uygulama yüz dışında boyun ve ellerede yapılabilir.


Cilt lekelerinde kimyasal peeling reaksiyonu

 

Peeling işlemi sonderece kısa süren bir işlemdir. Deri yağlarından arındırldıktan sonra seçilen peeling solüsyonuna ve uygulamanın derinliğine bağlı olmak üzere yüzde bekletilen solüsyon nötralize edilir ve işlem sonrası iyileştirici, yatıştırıcı bir krem ve güneş koruyucu uygulanarak işlem sonlandırılır. İşlem sonrası normal günlük yaşama hemen dönülebilir.


Uygulama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kimyasal peelingten sonra geçici kızarıklık, kabuklanma ve soyulma olabilir. Bu tür şikayetler peeling cilt tipine göre ayarlanarak giderilebilir. Yüzeysel peeling ile geçici kızarıklık, kabuklanma ve kuruluk günlük yaşam ve çalışma hayatını engellemez. Düzenli uygulanan peeling tedavisinden sonra cilt daha canlı ve parlak hale gelir. Mutlaka tedavi sonrası ve seans aralıklarında günlük cilt bakımında kimyasal peelingi destekleyici vitamin değerleri ile takviye yapılmalıdır. Bu vitamin takviyeleri e vitamini, b3 vitamini, b5 vitamini,pişik kremli çinko oksitgibi saf vitamin değerleri ve güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.


Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Lekesi Kimyasal Peeling
4/ 5
Oleh

1 yorum:

yorum
avatar
10 Nisan 2016 02:36

Eski cilt yanık lekeleri nasıl gecer

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş