Ciltteki Yanık Lekeleri

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Ynık İzleri TCA TedavisiBu yazımda size cilt lekesi türlerinden olan cilt yanıklarının nasıl giderileceği kimyasal peeling ile ciltteki yanık lekesi tedavisi hakkında bilgiler, TCA kullanımı ile ciltteki yanık izi ve lekesinin tedavisi nasıl yapılır konularındaki yazıya iyi okumalar.

 

Ciltteki Yanık Leke ve İzleri Nasıl Temizlenir

Sebebi ve gerçekleşme biçimi hangi nedenler yada koşullara bağlı olursa olsun yanık izi giderme tedavisi ancak, yanık yaralarının iyileşme sürecinden sonra gerçekleştirilmesi gereken bir tedavi sürecidir. İnsan tenin yanık sürecinde kendini yenilemesi yaşa ve bağışıklık sisteminin durumuna bağlı olarak değişkenlik arz etmesine rağmen genelde iyileşmektedir. Yanık sonucunda oluşacak olan izin giderilmesine dönük tedavi ancak iyileşme sürecinin akabinde cildin kendini yenilemesinin ardından girilecek bir süreçtir. Yani cilt kendisini yenilediğinde iz kalıyorsa o zaman yanık izi tedavisi yapılabilir.
İyileşme sürecini takiben yaranın boyutu ve derinliğine bağlı olarak tedaviler değişir. Örneğin oldukça derin yanıklar ve izler varsa, plastik cerrahi yada estetik cerrahi gibi ameliyat uygulamalarıyla yanık tedavisi yapılabilir. Ancak daha ufak leke ve iz oluşursa bunun yerine daha çok cildin soyularak tedavi edilmesi yöntemi izlenir.

Yanık İz ve Lekelerini Gidermede Tedavi Yöntemleri

Lazer tedavisine kısaca değinmek gerekirse; lazer tedavisinde, değişik lazer uygulamalarıyla derinin alt tabakalarına yönelik bir müdahale ile doku dengesinin sağlanması amaçlanır. 3-5 hafta aralıklarla, 4-6 seans olarak uygulanan lazer uygulamaları genelde önerilen ilk yöntem olmakla beraber , cilt yapısının değişkenlik göstermesinin bir sonucu olarak, izin tamamen yok olması yada sorunun çözümü noktasında istenilen derecede başarı sağlamayabilir. Çünkü lazerler cilt altı dokusunu tam anlamıyla uyaramazlar. Ayrıca lazerle yanık tedavisi genellikle başarılı olmaz.
Lazer uygulamalarının dışında mikro dermabrazyon uygulaması olarak bilinen ve kontrollü olarak derinin üst tabakasının zımparalanması işlemi de alternatif bir uygulamadır. Bu yöntemle Cilt yüzeyindeki engebeler ve izler yumuşatılarak cilde daha düzgün bir görünüm kazandırılır, ayrıca lekelerin de geçmesi amaçlanır. Ancak lazer uygulamalarında olduğu gibi bu yöntemde seans sürelerinin çokluğu ve lokal anestezi gerektirdiği için zahmetli bir uygulama olarak nitelendirilmektedir.

Kimyasal Peeling Tedavisnde TCA Asit Uygulaması

Bu yöntemlerin dışında hem daha ekonomik hemde kişinin kendi başına gerçekleştireceği bir tedavi yöntemi olarak Kimyasal peeling uygulamalarından olan TCA tedavisi ile yanık iz ve lekelerini vücuttan silmek mümkündür.  TCA (trikloroasetik asit) gibi asidik derecesi yüksek ve cilt soyma işlemlerinde kullanılan peeling  yöntemleriyle beraber, Glikolik, Laktik asit gibi asidik derecesi daha yumuşak ve düşük asit peeling asitleri, tonik vb. biçimlerde cilt bakımında günlük uygulamalar olarak da kullanılmaktadır. TCA peeling uygulamasını cazip kılan başka bir özelliği  ise kişinin kendi başına uygulayabilecek basitlikte bir yöntem olmasıdır.

TCA Yanık İzlerine Nasıl Uygulanır. 

Evvela kullanılacak asit ve oranına karar verilir. Tca kullanmak isterseniz oran olarak %25 oranı pek geçmeyin. %25 oranında tca^yı izin olduğu bölüme sürerek 1 ile 2 dakika arasında bekletin. Daha sonrasında bol su ile yıkayın. Yıkama sonunda bepanten ve madecassol kremleri karıştırıp bu uygulama yaptığınız bölgelere sürün.
Asit uyguladığınız bölge bir hafta içinde soyulacaktır. Kendiniz soymaya kalmayın. Kendiniz soyarsanız yara yapabilir iz bırakırsınız. Güneşe maruz bırakmayın, asit yaptığınız bölgeye sabun, şampuan deterjan vb. uygulamayın.
İşlemi yanık izleri geçene kadar yapın. İnternete konu ile ilgil araştırma yaparken yüksek oranlı asit kullanımları tavsiye edilmiş, yapmayın, bu tarz asitleri önce düşük oranlarda kullanın yeterli gelmezse daha yüksek oranlarda alırsınız.

Kaynak:  http://www.guzellikveciltbakimi.net/ciltteki-yanik-lekeleri-nasil-temizlenir/

Benim yazdığım  güneş lekeleri yazısını okursanız sevinirim.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Ciltteki Yanık Lekeleri
4/ 5
Oleh

2 yorum

yorum
avatar
Adsız
25 Kasım 2017 15:09

benim kızım 11 yaşında iken dudalla burun arasında sigil çıktı il 33 kullandık ama orası yandı şimdi 16 yaşında yanık izi hala duruyor belli oluyor polislik okumak istiyor onun için bu iz kimyasal peelingle geçermi

Cevapla
avatar
Adsız
25 Kasım 2017 15:21

benim kızım 11 yaşında iken dudalla burun arasında sigil çıktı il 33 kullandık ama orası yandı şimdi 16 yaşında yanık izi hala duruyor belli oluyor polislik okumak istiyor onun için bu iz kimyasal peelingle geçermi

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş