Cilt Lekeleri İçin Maske

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Yüz Lekeleri İçin Maske


İnsanlar cilt lekelerinden pek hoşlanmıyorlar hele de bu lekeler yüz bölgesinde ise bazı kadınlar için bu lekeler kabus halini alıyor. Yüzdeki lekeler genelde güneş ışınları veya bazı maddelerle temastan kaynaklı oluşabildiği gibi doğum kökenli vb. de olabiliyor. Ciltte oluşan bu lekelerin çok büyük kısmı melazmada aşırı pigment üretimidir. 

Kadınlar bu lekelerle savaşmak, onları gidermek adına olur olmaz bir sürü şeyi deniyorlar, hemen hemen her ay bir leke kremi lekeleri tamamen gidermek vaadiyle piyasaya sunuluyor ancak çözüm yok insanlar verdikleri paralarla kalıyorlar. Lekeler konusuna bitkici tayfa da el atmış durumda, suna dumankaya, ibrahim saraçoğlu, ahmet maranki gibi bir sürü insan ciltteki lekeleri geçirecek mucizevi otlardan bahsediyorlar ancak bunları kullanıp da sonuç alabilen bir insan henüz görülmedi.

Cilt Lekesine İyi Gelecek Maddeler


Eğer yüz lekeleri için maske yapacaksak, en başta bilinmesi gereken şey, hangi maddelerin bu lekeleri geçirmeye yardımcı olacağıdır. Yoksa piyasada içinde c vitamini var diye cildinize limon sürmenizi önerenlerden, cilt lekelerine elma sirkesi kullanın diyene kadar onlarca saçma sapan bilgi dolaşıyor. 

Cilt lekelerine iyi gelen vitaminler, a vitamini, b3 vitamini ve c vitaminidir. Cilt lekelerine iyi gelen asitler ise, tca, glikolik asit, laktik asit, mandelik asit, kojik asit, retinoik asit gibi asitlerdir. Bunlar haricinde çinko oksit, arbutin, hidrokinon, gotu kola (centella asetica) gibi maddelerdir. Zaten doktorların yazdığı bir çok krem ve ilaç bu maddeleri içerir. O yüzden cilt lekelerine maske hazırlarken bu maddelerden azami olarak kullanmaya çalışacağız.

Güneş Lekeleri İçin Maske


Bu konuda özellikle cilt lekelerinin büyük bölümünü oluşturan güneş lekelerii için en etkili maskenin tarifini sizlere vereceğim.

Malzemeler

2 tatlı kaşığı pirinç unu (pirinç kojik asit bakımından zengindir)
1 tatlı kaşığı su
1 çay kaşığı çinko oksit
yarım çay kaşığı c vitamini
yarım çay kaşığı b3 vitamini
1 çay kaşığı %25 oranında glikolik asit

Hazırlanması

Önce bir tatlı kaşığı suyun içerisinde b3 ve c vitaminleri eriyene kadar karıştırıyorsunuz, daha sonra bu karışımı pirinç ununun içerisine döküyoruz. ardından glikolik asiti ve çinko oksiti ilave edip iyice karıştırıyoruz. En sonunda çok az miktarda su ilave ederek karışımın maske dormuna gelmesini sağlayıp, yıkadığımız temiz cildimize bu maskeyi sürüyoruz. takribi olarak 15 dakika bekledikten sonra cildimizi yıkıyoruz. yıkadığınız cildinizde lekelerin üzerine çok az miktarda madecassol krem sürmeniz de önemli madecassol krem cantella asetica yani gotu kola içerir.

Maskeyi 3 günde bir yapabilirsiniz. Cilt lekelerinde oldukça hızlı sonuç verir, ancak unutmayın ki bu uğraşı aylar alabilir. Yani cilt lekeleri için maske hazırlamak bunu kullanmak faydalıdır ancak asla bir lekeleri kimyasal peelingle soymak kadar etkili ve kesin sonuç vermez.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Lekeleri İçin Maske
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş